0722-22 65 95 info@tryggpark.se
Välj en sida

Myter om Parkering och Parkeringsvakter

1. Parkeringsvakterna får provision på varje lapp som sätts.

– Nej. Parkeringsvakterna får samma lön oavsett hur mycket de lappar!

2. Ni försöker få skyltningen så krånglig som möjligt så ni sätter fler lappar!

– Nej. Tvärtom försöker vi göra den så enkel som möjligt, vi jobbar åt markägaren och försöker få så många som möjligt att följa reglerna, det är vårt jobb och det är så vi håller våra kunder nöjda.

3. Ni måste vänta x minuter innan ni lappar!

– Enligt LKOP så finns det ingen lagstadgat väntetid eller bevakningstid. Vi har dock som policy att vänta minst 5 minuter på de flesta pakeringöverträdelserna förutom på de grövsta överträdelserna. Notera att det är Trygg Parks policy och ifall en markägare önskar höja eller sänka tiden så kan de vara fallet. Hur lång tid vi väntar att ni se här.

4. Parkeringsvakterna kan ta bort böterna om dom vill.

– Nej, parkeringsvakter får ej ta bort böter eller kontrollavgifter på plats. Blir det tekniska fel på boten kan den tas in men de är sällsynta undantag där vakten blir ansvarig, ifall böterna blir manipulerade på något sätt av vakten är det skäl för skriftlig varning och eventuell uppsägning.

5. Parkeringsvakter får inte utfärda böter ifall det sitter människor i bilen.

– Detta är falskt. Parkeringsvakter får skriva upp och skriva ut kontrollavgifter/böter även om det sitter människor i bilen, oftast uppmanar parkeringsvakter (från kommunen eller andra företag) att ställa sig rätt innan den börjar skriva upp fordonet. Vi på Trygg Park har som policy att alltid informera först om möjligt innan en kontrollavgift utfärdas.

6. Det är gratis att parkera ifall en parkeringsautomat/biljettautomat är ur funktion.

– Nej. Man måste ringa in och felanmäla maskinerna, även om en maskin är trasig kan man få en kontrollavgift om man inte har felanmält. Detta eftersom maskinen måste åtgärdas så fort som möjligt och man ska inte utnyttja en parkering utan att erlägga avgift om det erfordras

7. Det är dyrt att anlita parkeringsbolag.

– Trygg Park och de flesta om inte alla parkeringsbolag tar inte ut avgifter för parkeringsövervakning. Tjänster som linjemålning och bortforslingar av bilar brukar det tas ut avgifter på. Det företagen får sin ersättning är av eventuella kontrollavgifter och/eller en del av P avgiften, notera att avtalen kan skrivas nästan hur som helst vilket innebär att t ex. markägaren kan få ut en del eller hela kontrollavgiften också.